Blog / Notícies : Notes de premsa

[ 23 nov. 2023 ]
La promotora cultural UiU celebra els seus 1.000 concerts programats reunint a la CavaUrpí Sabadell grans noms de l’escena artística catalana

Foto Elena Gadel DSC_8401

La promotora cultural sabadellenca UiU celebrarà el seu concert número mil amb una programació d’hivern primavera 2024 especial a la CavaUrpí Sabadell, l’espai que gestiona al centre de la cocapital vallesana. Per commemorar aquesta efemèride, que coincideix amb el 12è aniversari de la promotora, la CavaUrpí acollirà els grans noms de la història d’UiU de forma que entre el gener i el maig de l’any que ve hi passaran Albert Pla, Lluís Coloma, Judit Neddermann, Marina Rosell, Maria del Mar Bonet, Manu Guix, Elena Gadel, Andrea Motis i Èlia Bastida, entre d’altres. “Són els artistes amb què més hem treballat i volem retrobar-los per celebrar que ja hem programat un miler d’actuacions, tant a la Cava com arreu de Catalunya”, explica Pere Urpí, responsable d’UiU juntament amb Josep Urpí.

A més, la programació d’hivern-primavera es completarà, com és habitual, amb una gran presència d’artistes de kilòmetre zero, tant de Sabadell com del Vallès Occidental, i amb un seguit de concerts tribut, en aquest cas sempre a càrrec de bandes homologades pels artistes originals. En total, la programació inclou 25 sessions que molt probablement acabaran sent més per la possibilitat de doblar alguna proposta en funció de la venda d’entrades. Les localitats ja estan en venda a través de la plataforma Codetickets.

Els nostres artistes

Sota el títol d’Els nostres artistes, la Cava acollirà alguns dels grans noms de l’escena musical catalana actual, que passaran per Sabadell per oferir concerts marcats per la proximitat i intimitat que ofereix l’escenari situat a l’Hotel Urpí. L’encarregat de trencar el gel serà Albert Pla que hi actuarà el 26 de gener en una sessió ja anunciada fa uns mesos i per a la qual ja no queden localitats.

El mes de febrer hi passaran el pianista Lluis Coloma (2 de febrer), en aquesta ocasió acompanyat de la His Strings Troupe per oferir un concert de blues, booggie woggie i jazz, entre d’altres. L’endemà (3 de febrer) serà el torn de Judith Nedderman, que presentarà el seu darrer disc, Lar, en format de trio. I el 18 de febrer actuarà Marina Rossell, presentant el seu espectacle 300 crits.

Aprofitant el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març la Cava rebrà Maria del Mar Bonet que, juntament amb el pianista Dani Espasa, oferirà un repertori titulat Nosaltres les dones. L’endemà, hi actuarà un altre indispensable de les programacions d’UiU, el cantautor Roger Mas. El 15 de març serà el moment de l’artista més programat per la promotora sabadellenca, Manu Guix, que tornarà a la Cava per 14a vegada amb un concert en què, a més de temes propis, interpreta els temes que el públic demana.

Pel més d’abril hi ha previstes les actuacions d’Elena Gadel (6 d’abril) i Andrea Motis, que actuarà acompanyada de Josep Traver (19 d’abril); mentre que el maig  Els nostres artistes es tancarà amb un concert extraordinari d’Èlia Bastida, que vindrà a Sabadell amb el saxofonista nordamericà Scott Hamilton i el Joan Chamorro Trio (23 de maig).

Quilòmetre zero

Com ja és habitual, la Cava Urpí també dedicarà una especial atenció als artistes sabadellencs i vallesans, ja sigui per oferir-los l’oportunitat d’una actuació a casa o bé per donar continuïtat a espectacles i grups que ja s’han convertit en tot un clàssic de la sala.

En aquest sentit, per la programació d’hivern primavera passaran Mar Fayos (en format de trio, 12 de gener), Los Watts (17 de febrer), The New Old School (16 de març), Jàzzics (5 d’abril), Laura Obradors i Assumpta Cumí (7 d’abril), Carles Pineda (en aquesta ocasió amb el saxofonista terrassenc Josep M. Farràs) i Take Cover (una formació amb la cantant sabadellenca Marta Torras, 13 d’abril). En clau teatral, també està prevista una representació de l’obra Red Pontiac, de Pere Riera, en el muntatge estrenat al Teatre la Bàscula la temporada passada i protagonitzat per Elisenda Gutés i Dolors Boada, amb direcció d’Esteve Gorina (24 de febrer).

Tributs

Pel que fa als tributs, la CavaUrpi continuarà amb aquesta línia de programació encetada fa dos anys “i que ha donat uns resultats extraordinaris”, explica Pere Urpí. En aquest sentit s’han previst concerts tribut a La Oreja de Van Gogh amb el grup Son de Rosas (19 de gener), Queen amb la Bulsara Band (9 de febrer), els Beatles amb The Beatboys (10 de febrer), Alejandro Sanz amb Miri’s Way (23 de febrer), El Último de la Fila amb El Último Tributo (1 de març), Elvis Presley amb Al Sánchez & Speedway (20 d’abril) i a Tom Jones amb Jordi Arcano & Vamp’s Soul (25 de maig).

Vols compartir aquesta notícia?