Blog / Notícies : Notes de premsa

[ 23 nov. 2022 ]
La CavaUrpí Sabadell proposa 33 espectacles entre els mesos de gener i juny de 2023

Albert Pla

La CavaUrpí oferirà 33 espectacles de música, teatre i poesia en la seva programació d’hivern i primavera 2023, és a dir, entre el gener i el juny de l’any que ve. Es tracta d’una de les programacions més ambicioses de l’escenari de proximitat de Sabadell i el Vallès Occidental, no només quantitativament sinó també pels artistes que hi passaran, entre els quals hi ha Albert Pla, Lluís Coloma, Manu Guix, la Big Mama Montse, Sergi Carbobell, Chicuelo, Toti Soler o Sílvia Bel, per exemple.

Part dels espectacles s’agruparan en dos cicles: un dedicat a la guitarra i un altre, titulat DO Sabadell, destinat principalment a donar visibilitat i oportunitats a formacions emergents del panorama musical de la ciutat. A més, una de les convocatòries es portarà a terme fora de la Cava, en concret a l’Espai Cultura Fundació 1869 Caixa Sabadell.

Les entrades per a tots els espectacles ja estan en venda, exclusivament online, a través de la plataforma Codetickets. En concret es posaran a la venda gairebé 4.000 entrades amb l’objectiu d’igualar o superar el 92 per cent d’ocupació aconseguit en la programació de tardor de 2022.

La nova programació tindrà una obertura de luxe amb el músic, cantant, actor i escriptor sabadellenc Albert Pla (27 de gener). Serà el punt de partida d’un programa que inclourà també el trio DonesStrings, integrat per Marina Prades, Anna Urpí i Marta Pons i protagonista de la cançó emblema de la Marató de TV3 d’aquest any (10 de febrer) o la presentació del nou CD de Lluís ColomaTrip to everywhere (25 de febrer). Un altre dels artistes habituals de la programació, Manu Guix, tornarà a la Cava per fer tres concerts (4 de març, 14 d’abril i 20 de maig).

El 10 de març la trompetista i cantant Andrea Motis vindrà a Sabadell per fer un concert al costat de Josep Traver a la guitarra. Motis és una de les artistes fixes de la  Cava, on ha actuat des de la primera temporada. Un mes després serà el moment de la Big Mama Montse amb un concert basat en el blues femení en el qual actua al costat de Sister Marion al piano. Sergi Carbonell, membre de Txarango, també serà a la Cava (15 d’abril) per presentar el seu nou projecte musical en solitari, titulat Refugi.

La programació es completarà amb la presentació de Rere aquest fum, de Gemma Humet —un concert previst per a aquesta tardor però que finalment es realitzarà el 6 de maig de 2023—; el recital poètic Montserrat Roig: cinc vegades rebel, protagonitzat per Sílvia Bel (25 de maig); un nou concert de la pianista Laura Andrés (26 de maig) i 25 anys en concert, l’espectacle amb el qual la Il·lús Teatre Orchestra celebrarà els 25 anys de la formació (16 de juny).

Ramon Madaula a l’Espai Cultura Sabadell

També forma part de la programació de la CavaUrpi el muntatge teatral Buffalo Bill a Barcelona, la darrera creació de l’actor sabadellenc Ramon Madaula que el protagonitza juntament amb la periodista Raquel Sans. La proposta recrea la visita que Buffalo Bill va fer a la capital catalana a finals del segle XIX, quan aquest mític explorador i caçador de búfals va muntar un circ amb supervivents de la conquesta de l’Oest. Un diàleg en el qual  es desgranen els motius pels quals l’ideal d’home rude i viril que encarnava Buffalo Bill sembla que no va entusiasmar a la Barcelona de l’època. L’espectacle es representarà a l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell (18 de març)

Dos nous cicles

Cinc dels concerts previstos en la programació s’engloben al cicle A frec de guitarra, dedicat a grans intèrprets d’aquest instrument.  Es tracta de Chicuelo (5 de maig), Luis Robisco (12 de maig), Toti Soler (19 de maig), Pau Figueres (27 de maig) i Arnau Tordera amb l’espectacle El joglar (9 de juny).

Un altre dels cicles inclosos a la programació és DO Sabadell, dedicat a les formacions de musica sabadellenques emergents o en vies de consolidació i a artistes de la ciutat. Per aquest cicle hi passaran Los Watts 6.0 (10 de febrer), Roger Padrós (24 de febrer), Kim’s Quartet (3 de març), Els impossibles (17 de març), Ven’nus (25 de març), Laura Obradors i Assumpta Cumí (16 d’abril), Cisket Creus (13 de maig) i Vernat (10 de juny). També formarà part d’aquest sicle l’obra Raptes i conjectures, de Tom Colomer, a càrrec de Lluís Teatre (2 de juny).

La programació es completarà amb un seguit de concerts tribut, una novetat que la Cava ha introduït els últims anys amb molt bons resultats. En concret s’han previst tributs a El Último de la Fila (17 de febrer), La Oreja de Van Gogh (3 de març), Elvis Presley (21 d’abril), Stéphane Grapelli i The Beatles, en aquest darrer cas amb la banda sabadellenca The Beatboys, que tornaran a tancar la programació (17 de juny).

Vols compartir aquesta notícia?