Blog / Notícies : Notes de premsa

[ 08 març 2022 ]
El Quartet Mèlt porta el seu nou espectacle a la CavaUrpí per celebrar els 10 anys d’UiU Promotors

Quartet-Melt-CavaUrpi

El Quartet Mèlt serà el protagonista de la celebració del desè aniversari d’UiU Promotors, la promotora cultural sabadellenca que desenvolupa la seva activitat a la CavaUrpí, entre d’altres escenaris de Catalunya. La commemoració es portarà a terme el diumenge 22 de maig a la tarda (18.30) amb Celebrem!, el nou espectacle del quartet que va guanyar la tercera edició del programa de TV3 Oh, Happy Day! Les localitats per al concert ja estan a la venda, en exclusiva, a la plataforma Codetickets.

Celebrem! vol trencar una llança a favor de les petites coses en les que cal fixar-se, i celebrar, per evitar caure en el pessimisme. “Volem demostrar que per petites que semblin, tenim moltes coses a celebrar. La companyia, l’amistat, el riure, etcètera, formen part del nostre dia a dia i no els donem la importància que es mereixen. Nosaltres defensem que celebrant les petites coses podrem aconseguir canviar la mirada per resoldre els grans conflictes que ens preocupen com a societat”, expliquen els integrants de la formació.

En aquest sentit, el programa de concert ofereix un combinat de motius de celebració, des de les diferents etapes de la vida, fins a les tradicions populars, les lluites socials i els somnis individuals i col·lectius.  La varietat de temes també s’hi veu reflectida en la varietat d’estils i gèneres del repertori, que viatja, com és habitual en el quartet, des de la música clàssica europea fins a la música popular i moderna d’arreu del món.

Tot i la seva joventut, el Quartet Mèlt compta amb un important bagatge als escenaris. La formació es va crear el 2012 amb quatre cantants procedents de diferents indrets de Catalunya vinculats al món coral. El 2015, la seva popularitat es va veure impulsada gràcies a la seva participació a la tercera temporada del programa Oh, Happy Day! El quartet està integrat pel sabadellenc Oriol Quintana (baríton), Carolina Alabau (soprano), Ariadna Olivé (contralt) i Eloi Fort (tenor).

10 anys d’UiU

UiU Promotors va iniciar la seva activitat l’any 2010 amb l’objectiu de dotar Sabadell de la presència d’artistes musicals i teatrals que no tenien cabuda en la programació habitual de la ciutat. Amb el temps, el seu radi d’actuació s’ha anat ampliant més enllà de la CavaUrpi, programant en teatres i d’altres espais de ciutats com Girona, Terrassa, Barcelona, Palamós, Sant Joan de les Abadesses, Sant Cugat del Vallès i moltes d’altres. Paral·lelament l’empresa ha diversificat el seu camp d’actuació complementant la programació amb la coproducció d’espectacles com per exemple els de la companyia Il·lús Teatre.

Al llarg d’aquesta dècada d’activitat, UiU ha programat o coproduït espectacles amb 173 artistes o grups entre els quals hi ha Jordi Savall, Sílvia Pérez Cruz, Albert Pla, Maria del Mar Bonet, Els Amics de les Arts, Manel, Els Pets, Blaumut, Mishima, Berto Romero, Luz Casal o Sofia Ellar, per exemple.  En tot aquest temps ha organitzat un total de 500 espectacles.

Laura Andrés, dels Premis Enderrock a la Cava

D’altra banda, l’àmplia programació que la CavaUrpí està duent a terme aquest hivern-primavera continuarà el proper divendres, 11 de març, amb el primer dels tres espectacles que la pianista sabadellenca Laura Andrés farà a l’escenari de proximitat del Vallès.

Andrés va recollir, la setmana passada, el Premi Enderrock al Millor Disc de Música Clàssica Contemporània, per #blanc, una creació que va presentar precisament a la CavaUrpí. Divendres hi tornarà amb un concert en el qual ret homenatge la banda anglesa Coldplay.

Els seguidors d’aquesta instrumentista tindran en els propers mesos noves oportunitats per veure-la a la Cava. El 13 de maig hi tornarà acompanyada de Roser Loscos (Las Migas) per oferir One more time, un concert tribut al grup Daft Punk. El 27 de maig, per últim, hi presentarà Natural women un disc conjunt amb Beth Rodergas que proposa un viatge sonor per un seguit de dones meravelloses que van brillar (i encara ho fan), en forma de música i cançons.

Vols compartir aquesta notícia?